انسان در طول حیات خود در کره زمین شاهد روزگاری پرفرازونشیب بوده و روزهای سخت و دشواری را پشت سر گذاشته است. در این میان اما مطالعات جدید پژوهشگران نشان میدهد که بدترین سال در تاریخ حیات انسان در کره زمین، سال ۵۳۶ میلادی است.
پژوهشگران میگویند زمستانهای گرمتر که خود نتیجه تغییر اقلیم هستند، منجر به افزایش جرایم خشونتآمیز در آمریکا شدهاند. به همین دلیل کشورها باید در راستای کاهش مخاطرات گرمایش جهانی اقداماتی جدی به کار گیرند.
بسیاری از نمایندگان مجلس به ویژه اعضای کمیسیون کشاورزی اعتقاد دارند الحاق کشورمان به توافقنامه پاریس ضررهای اقتصادی گسترده ای برای ایران دارد و سدی مقابل توسعه این کشورایجاد می کند.
در بیانیه مشترک روز گذشته گروه ۲۰، رهبران کشورهای این گروه تمایل خود برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی را با حمایت از توافقنامه پاریس تایید کردند و تنها کشوری که این توافقنامه را تایید نکرد آمریکا بود.
بررسیهای پژوهشگران مشخص ساخته است که میتوان با جایگزینی زیرساختهای قدیمی و آلودهکننده با زیرساختهای مدرن و کارآمد، در جهت حفظ محیطزیست و بهبود تغییرات آبوهوایی قدم برداشت.
مطالعات اقلیمی اغلب اثرات زیانآور مربوط به درجه حرارت فزاینده جوی، رویدادهای شدید آب و هوایی و دیگر عواقب تغییر اقلیم بر سلامت عمومی را برجسته میسازند، اما گزارش اخیر سازمان جهانی بهداشت (WHO) مزایایی را که مقابله با مشکلات اقلیمی برای سلامت عمومی به همراه دارد به تفصیل شرح داده است.
واردات ۸۰۰ هزار اتوبوس و کامیون گازسوز یا هیبریدی در راستای یکی از سیاستهای کاهش گازهای گلخانهای در تعهدات ایران در توافقنامه پاریس، ۱۳۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت.
ارتش نیوزیلند میگوید تغییرات اقلیمی دشمن جدید و پردردسری است که این کشور با آن روبروست. به گفته ارتش این کشور تهدیدات ناشی از این دشمن پرقدرت، حتی بزرگتر از مناقشات سیاسی جغرافیایی در اقیانوس آرام و نفوذ رو به گسترش چین است.
در حالی که نمایندگان کشورهای حاضر در کنفرانس اقلیمی سازمان ملل متحد در لهستان به توافقی برای چگونگی اجرای توافقنامه اقلیمی ۲۰۱۵ پاریس که در سال ۲۰۲۰ میلادی اجرایی میشود رسیدند، فعالان و برخی از کارشناسان این حوزه هشدار دادهاند که این توافق، فاقد اهداف یا امید به بهبود اقدامات آب و هوایی است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: براساس گزارشهای هیات بین الدولی تغییر اقلیم سالهای ۲۰۱۵، ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ گرمترین سالهایی در تاریخ هواشناسی ثبت شده است همچنین ۱.۱ درجه سلسیوس دمای جو نسبت به دوره پیش از عصر صنعتی افزایش یافته است.
قدرتهای اقتصادی و کشورهای صنعتی در راه دستیابی به اهداف تعیین شده در پیمان اقلیمی پاریس آنگونه که باید و شاید تلاش نمیکنند. خطر گرم شدن بیشتر زمین همچنان باقی است و احتمال گرمایشی در حد ۴ تا ۵ درجه نیز وجود دارد.